header bg

Specialisaties

Naast de standaard pedicure behandeling ben ik gespecialiseerd in diverse voetbehandelingen. De behandelingen worden, soms, vergoed door de zorgverzekeraars maar is afhankelijk van het soort verzekering die is afgesloten en mits de behandeling gebeurd door een gediplomeerde pedicure aangesloten bij de vakorganisatie Provoet en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Pedicures.
Ik kan u in mijn praktijk helpen bij een groot aantal specialistische voetproblemen. Hier is een overzicht:

Diabetische voet
Met ingang van 1 januari 2020 zullen er geen diabetische voetbehandelingen meer door mij worden uitgevoerd via de Podotherapie.  

Reumatische voet
De voeten van reumatische patiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, ‘slijtage’ in de gewrichten en standveranderingen. Professionele verzorging is een vereiste.

Oudere voet
In de loop van het mensenleven zakt de voet door; daardoor wordt de voet breder en langer. Preventief en frequent verzorgen van de voeten door een pedicure voorkomt voetklachten. De benadering van de oudere voet eist geduld en inzicht van de pedicure.

Code van de voetverzorger
Certificaat dat aantoont dat wordt voldaan aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Vilttechniek
Bij hevige drukpijnen het direct verlichten van zowel tenen als voeten.

Nagelbeugeltechniek
Het corrigeren van de ingroeiende nagel naar een juiste vorm door middel van een op maat gemaakte beugel van metaal of kunststof of het plaatsen van een metalen veertje.

Orthesiologie
Door het vervaardigen van een orthese van silicone, wordt er een drukontlastend stukje voor tussen de tenen gemaakt, waardoor klachten verminderen c.q. verdwijnen.

Anti druk technieken
Het direct verlichten van druk op zowel tenen alsmede voeten.

Ingroeiende nagels
Op de juiste manier knippen en vijlen van teennagels en het reguleren van de groei van de teennagel.

Acryl/Gel op teennagels

Voor het vormen van mooie, natuurlijke teennagels. Eventueel na een trauma nagel of juist voor de sier.